Småföretagarbloggen
Almedalen

Äntligen på plats hos nördarna

Nu har jag kommit fram till Gotland och installerat mig inför Almedalsveckan. Nu är jag redo för en kavalkad av möten och seminarier i inspirerande miljö.

Almedalen handlar inte om rosévin i mingelträdgårdar, även om det förstås finns att ta del av. Almedalen handlar inte heller om att försöka imponera på någon. Almedalen är en kolloverksamhet för politiskt intresserade nördar som är bekväma med likasinnade.

Hur ska man annars kunna förklara varför finansmarknadsministerns- och biträdande finansminister Per Bolund (mp) familjärt lufsade runt på färjan i ett basketlinne från 80-talet, som de flesta knappt skulle våga sätta på sig när man klipper gräsmattan. Eller som när jag igår kväll träffade riksdagsledamoten Katarina Brännström (m) som var ute på en romantisk kvällspromenad i kvällssolen med sin make, de hade seglat till ön och såg ut som vilka semesterfirare som helst.

Idag drar det igång

Idag är det Moderaternas dag i Almedalen och snart ska jag gå och lyssna på partiledaren Ulf Kristersson hos Dagens industri. Jag misstänker att jag kommer träffa ett och annat bekant ansikte. Sedan följer ett minutiöst schema med aktiviteter från morgon till kväll fram till onsdagen då det börjar avta. En av dagens höjdpunkter kommer att vara ett seminarium med Frankrikes arbetsmarknadsminister.

Det finns risk att jag rapporterar lite på bloggen om vad som händer här. I så fall kommer det vara inlägg om entreprenörskap, arbetsmarknadsfrågor, jämställdhet, social hållbarhet och integration – för det är bland sådana nördar som jag trivs bäst.

HEJA ALMEDALEN. Nu kör vi 🙂

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.