Småföretagarbloggen
Tre personer står framför en valturné-buss.
Arbetsmarknad

Valturnén, vår roadtrip för företagandet

Nu kör vi! Just nu har vi lämnat Vagnhärad för att köra ner valturnéns buss (#valbussen) till Skåne. I morgon börjar vi med en företagarpolitisk frukostdebatt i Helsingborg. Samma kväll blir det mer debatt i Landskrona.

Tre månader valturné

Det innebär startskottet på en tre månaders resa genom Sverige. Från söder till norr. Allt som allt är det 41 officiella  stopp som ingår i turnén men det är bara toppen av isberget. Massa lokala initiativ och arrangemang kantar turnén. Nu ska vi sprida att företagare är välfärdsbyggare och jobbskapare. Och med en god företagarpolitik så får politikerna både en förbättrad arbetsmarknad och en budget för att finansiera välfärden.

Mer öra än mun nu

Vi kör redan nu när snön fortfarande ligger på backen i hela landet. Lite tidigt kanske många tänker, det är ju långt kvar till valet. Men det är många vi ska hinna med att träffa. Det är också viktigt att vi etsar in #4av5jobb i huvudet på varenda politiker innan deras egna valturnéer börjar. Vi vill helt enkelt passa på nu, innan de blir mer mun än öron.

#4av5jobb

Så nu kör vi! Häng med oss och hjälp oss sprida evangeliet av företagarnas betydelse för Sveriges utveckling.

På bilden ser ni mig, Anna och Pontus. Alla från rikskontoret. Saknas på bilden gör Rolf som är vår busschaufför. 

 

 

 

Artikel skriven av:

Patrik Nilsson

Patrik Nilsson- Chef för opinion och analys på Företagarna