Småföretagarbloggen
Arbetsmarknad

Glastaket är borta – nu vill vi bli fler

Av en slump satt jag på hemmakontoret för några år sedan och jobbade då min dotter kom hem från skolan arg som ett bi. Hon smällde i ytterdörren och slängde skolväskan hårt i golvet. Jag insåg att det var dags för en paus och eftermiddagskaffet. Försiktigt smög jag mig efter in i köket för att se vad som stod på.

”Nu har Kurt tagit priset i dumhet, vrålade hon upprört!”

Det var Internationella kvinnodagen och mellanstadieläraren hade redogjort för en Veckans affärers lista över kvinnor i näringslivet. Han hade bland annat berättat att det var vanligare att heta Anders och vara börs-vd än att vara kvinna med samma titel. När jag fått en redogörelse över Kurts beskrivning av läget frågade jag

”Jag ser att du är upprörd. Vad sa du till Kurt?”

”Jag sa ingenting. Det går inte att prata med honom, fräste hon. Vad vet han om näringslivet? Han är ornitolog på fritiden mamma och springer runt i skogen. Han förstår inte att det är du och dina väninnor som är vd:ar. Men vad ska klassen tro. De tror ju att det han säger är sant.”

För ett kort ögonblick tänkte jag berätta att Kurt hade rätt, men för en gångs skull var jag tyst. Hon behövde där och då inte veta hur det ser ut i verkligheten… Att endast 10% av Gasell-företagen ägs och leds av en kvinna, att en försvinnande liten andel av riskkapitalet går till kvinnor som ska starta företag och att kvinnor förväntas ta ett större ansvar för familjen och därför kan få svårt att klättra i hierarkierna.

Skit i glastaket

Jag och mina väninnor i näringslivet har bevisat att det inte finns något glastak för kvinnor. Däremot är det tufft att nå toppen, men det är tufft även för männen.

Nu är det viktigt att fler får se att det går. Det är viktigt att bankmännen, investerarna och politikerna förstår att kvinnor inte startar små firmor. Den som står där och ber om hjälp till finansiering kan vara nästa miljardbolag. För som initiativtagaren till 17 och vd för Expandera Mera Jessica Löfström sa i en tv-interjvu på internationella kvinnodagen.

”Omsätter du 5 miljoner då är det inte så många som lyssnar på dig. Omsätter du 50 miljoner, då börjar du bli intressant. Har du en omsättning på 500 miljoner – då lyssnar folk!”

Våga äga stora bolag

Nu är dags att släppa frågan om kvotering och sikta högre. Vi kvinnor ska finnas i ägarledet, som ägare påverkar du både styrelsens sammansättning och vem som ska vara vd för verksamheten. Det är dags att sluta prata om glastak och kvotering. Vi har passerat den nivån för länge sedan och vi tänker bevisa att vi varken är få eller små.

Däremot vill vi bli fler!

Därför lanserade vi nätverket 17 för kvinnor som startat, äger och driver bolag som omsätter mer än 50 miljoner. Vill du veta mer om det så finns information här  http://www.17natverket.se/

 

 

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.