Småföretagarbloggen
Entreprenörskap

Håll koll på den här bruden!

I morse hade jag förmånen att äta frukost med Andra Fahrad, som gjort sig känd som alias Börshajen. Ni som vill veta mer om 25-åringen som byggt upp en förmögenhet på aktier kan googla hennes namn. För jag tänker skriva om drivkrafter istället.

Rik mot alla odds

Andra Fahrad är ett bra exempel på en person som mot alla odds lyckats skapa sig en förmögenhet och ett kontaktnät som imponerar på de flesta. Hon trivdes inte i skolan, hade enligt egen utsago dåliga betyg och hade svårt att koncentrera sig på saker som inte intresserade henne. Periodvis blev hon mobbad och struntade därför att gå till skolan under vissa perioder. Föräldrarna jobbade mycket och det saknades ofta pengar.

Det där sista har förmodligen satt sina spår. För hon bestämde sig tidigt för att bli rik.

Drivkrafter är viktig

Vi pratar väldigt sällan om drivkrafter trots att de ofta kan försätta berg. Zlatan verkar ha en osedvanligt drivkraft att visa världen att han är världens bästa fotbollsspelare. Han vill bli en legend (om han nu inte redan är det). Kanske bottnar det i knappa uppväxtförhållanden och det faktum att han sällan passade in i olika sammanhang.

Curlar vi för mycket

De allra flesta föräldrar vill sina barn väl. Vi hjälper till med läxor, köper prylar när klassen samlar pengar till klasskassan och skjutsar engagerat våra barn till träningar och andra aktiviteter. I all välmening försöker vi se till att våra barns uppväxt blir så enkel och bra som möjligt.

Men man kan fundera på om det är så bra egentligen. Kanske behöver våra barn fler motgångar?

En förebild för många

Hursomhelst kan jag ofta konstatera att de allra starkaste kämparna är de som har fått jobba i motvind. När ingenting kommer gratis, då lär man sig att kämpa hårt för att nå framgång.

Så ett stort tack Andra Fahrad för att du är sådan fantastiskt förebild. Jag är övertygad om att det finns gott om ungdomar som kommer att följa dina spår. Andra är en förebild för oss äldre också, inte minst för mig. Hon visar att ingenting är omöjligt. Och våren 2019, när hon har bokat Globen för att prata, kommer jag definitivt att vara på plats. Det är människor med drivkrafter som Andra Fahrad som kan skapa en bättre värld.

Jag ser fram emot att följa vad den här tjejen kommer åstadkomma! Håll utkik ni med.

 

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.