Småföretagarbloggen
Entreprenörskap

Kvinnligt vs manligt entreprenörskap

Jag befinner mig i Thailand på stranden i Khao Lak för att under en vecka tillsammans med 35 andra entreprenörer lära mig mer om entreprenörskap.

Vikten av att lyssna på andra

Att lyssna på hur andra entreprenörer hanterar motgångar är kanske det viktigaste verktyget som finns för att utvecklas. Jag älskar att läsa biografier om hur Elon Musk eller Steve Jobs hanterat sina mot- och medgångar. Inte för att jag tror att jag kommer bygga elbilar eller mobiltelefoner – utan av den enkla anledningen att det bakom varje framgångsrikt företag finns människoöden som lyckat hantera alla utmaningar som finns i livet och samtidigt byggt framgångsrika företag. Det är fascinerande.

Många diskussioner här har handlat om saker som inte alls har med själva företagandet att göra – som hur man hanterar parrelationen, den höga arbetsbelastning eller hur man äter och sover rätt för att orka. Vi har pratat moral, etik och civilkurage. Det har varit många ärliga och öppna samtal om allt från barndomens ärr som fortfarande skaver till regeringsbildningen i Sverige som direkt påverkar hur företaget ska välja strategi.

Skillnader på män och kvinnor

En vanlig fråga som jag ofta fått (och får) är ”Finns det någon skillnad på kvinnligt eller manligt entreprenörskap”. Det enkla svaret är nej. Männen oroar sig lika mycket som vi kvinnor för barn och familj. Och vi kvinnor är minst lika intresserade av att göra kloka och bra affärer. Jag har mer gemensamt med mina manliga entreprenörskompisar här, än med många väninnor på hemmaplan.

Samtidigt finns det skillnader. Men det handlar mer om hur vi blir bemötta. En man som ryter ifrån är tydlig. En kvinna som gör detsamma är ”bitchig”. När en kvinna vill bygga ett stort företag får hon förvånade blickar och närheten försöker både varna och dämpa. När en man har samma ambition möts han av ryggdunkar och heja-rop.

En kvinna i mansdominerad bransch

I år har jag med mig min väninna Jessica Löfström, vd för Expandera mera, som jag bland annat startat nätverket 17 tillsammans med. Hennes bemanningsbolag verkar i byggbranschen och hon har fått gå många mentala matcher i en mansdominerad bransch. Hon har utmanat många traditionella mönster och tabun under åren. Hon är totalt orädd och väldigt, väldigt modig. Och det är väl precis sådana personer vi behöver i samhället… Människor som vågar gå mot strömmen.

Därmed inte sagt att det är lätt att hantera obekväma människor… Man behöver inte alltid tycka lika, men det är viktigt att lyssna! Framtiden lösningar finns inte i gårdagens sanning. Förändring är obekvämt och då behöver vi obekväma personer som driver utvecklingen framåt.

Den här veckan har jag pratat entreprenörskap oavbrutet med både män och kvinnor. Och svaret på frågan om det finns några skillnader mellan kvinnor och män är helt enkelt nej.

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.