Småföretagarbloggen
Entreprenörskap

Ny bloggare: Entreprenören och välfärdsföretagaren Maria Mattsson Mähl

Entreprenören och välfärdsföretagaren Maria Mattsson Mähl är ny bloggare på Småföretagarbloggen. Maria har många järn i elden och är vd för utbildnings- och jobbcoachföretaget AlphaCE.

Berätta lite mer om dig själv. Vem är du?

Jag har varit vd och chef i snart 20 år. Mitt första vd-jobb fick jag i slutet på 90-talet under IT-boomen. Under åren har jag hunnit med många branscher, men de senaste åren har utbildning och jobbmatchning. Jag brinner verkligen för arbetsmarknadsfrågor och just därför tycker jag att det är så viktigt med företagande och entreprenörskap.

Varför är du företagare?

Jag gillar helheten och helikopterperspektivet man får som företagare. Som företagare har man makten att påverka allt från sin egen situation till att hjälpa sina kunder. Jag gillar det, även om det är tufft ibland.

Vad vill du berätta och dela med dig av på Småföretagarbloggen?

Ambitionen är att dela med mig av min vardag. Den är förstås full av både med- och motgångar, spännande möten och dråpliga situationer. Jag har en ovanlig förmåga att hamna mitt i stormens öga. Det kan nog vara lite underhållande för dem som följer mig.

Vad är ditt bästa råd till de som funderar på att starta företag?

Klart du ska bli företagare. Gillar du försäljning, att möta kundernas behov och att hitta lösningar på kluriga situationer – då finns det inget roligare än att vara företagare.

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.