Småföretagarbloggen
Entreprenörskap

Sök jobbet som småföretagare!

Vi företagare drabbas ofta av frustration vad gäller förståelse om vår vardag.  Det handlar om samtal med politiker men även vid lunchbordet eller med en oförstående mamma som tycker att man jobbar för mycket. Därför skapade jag, med 14 års företagande i ryggen, denna jobbannons för att få fler att förstå företagens vardag. Och – en liten passus – trots dessa utmaningar är det självklart underbart och livets bästa skola att driva företag. Men det skriver jag mer om vid ett annat tillfälle. Nu: till ansökan.

Vi söker dig som är redo att ta itu med alla arbetsuppgifter. Och då menar vi alla. Från att köpa kaffe, administrera till att ta tuffa, strategiska beslut. Din drivkraft är enorm och du har inga problem med att arbeta övertid långt in på nätterna – men vi kan tyvärr inte garantera övertidsersättning.

Semester kan vi inte heller garantera. Vi räknar med att du arbetar när kunderna kräver det, det ligger också på ditt ansvar att hela tiden skaffa fler.

Skaffar du tillräckligt med kunder kan vi eventuellt underlätta arbetsbelastningen med ytterligare personal. Det ingår i dina arbetsuppgifter att hitta rätt person för jobbet, samt att se till att personen i fråga känner sig välkommen, kommer igång med arbetet och blir lönsam. Det ligger också på ditt ansvar att se till att dra in pengar nog för att täcka personens lön, sjukförsäkring, arbetsgivaravgifter, skatter, pension, dator och annat behövs. Vi förutsätter även att du har full koll på vilka regler som gäller för dig som arbetsgivare.

Du har även ansvar för att se till att moms, skatt och räkningar betalas in i rätt tid för att slippa onödiga juridiska följder. Om du inte kan hantera denna administration inom rätt tid behöver du inte oroa dig över ditt jobb längre, du har helt enkelt inte kvar det.

Vi kan tyvärr inte heller garantera att du får full lön varje månad om du inte lyckas med ditt arbete – hur mycket övertid du än har lagt ner.

Sjukfrånvaro har vi svårt att acceptera. Vid längre sjukfrånvaro riskerar du att förlora samtliga kunder och det är något som självklart är förödande för oss. Om du behöver en ersättare för att kunna hantera verksamheten är det ditt ansvar att få tag på en sådan.

Du har självklart god kunskap kring marknadsföring, ekonomi, sälj och samhället i stort. Det är en självklarhet att du har en god social förmåga med stora möjligheter till att bygga nätverk.

Välkommen med din ansökan!