Småföretagarbloggen
Entreprenörskap

Styrelsens strategimöte

Ett av företagarens viktigaste verktyg är styrelsen. Just därför bör inte familjemedlemmar, vänner eller ja-sägare finnas i den grupperingen. Jag har en skitbra styrelse, men det är inte alltid så lätt att ha möte med dem. I två dagar har vi nu haft strategimöte och den här gången var de inte lika tuffa mot mig som vid förra årets strategimötet.

AlphaCE:s styrelse består av

  • den erfarna bolags- och affärsjuristen Anna-Lena Isaksson som också vet hur det är att vara vd för och delägare till företag i olika branscher
  • ÅF:s hållbarhetschef Nyamko Sabuni, som är mest känd för att hon varit jämställdhets och integrationsminister
  • Carl-Johan Ahlström som är serieentreprenören som bland annat byggde Exchange, dessutom finns “Calle” som han kallas med i ägargruppen
  • styrelsens ordförande Per Berggren som även han var med och byggde Exchange och även han finns med i ägargruppen

Ett resultat av förra årets tuffa strategimöte blev rekrytering av vice vd Erik Gustafsson, som numera är adjungerad vid våra styrelsemöten.

Nu är det inte bara tuffa diskussioner när vi ses. Vi har också väldigt skoj tillsammans. Det är viktigt att gruppen trivs ihop, att man litar på varandra och att man kan skratta tillsammans. Kanske är det därför som många väljer att plocka in just vänner och familjemedlemmar i sin styrelse. Integritet, professionalism, kompetens, erfarenhet av olika situationer och humor kan inte underskattas. Det där med humor är en viktig parameter. Det behövs nämligen när man ska fatta viktiga beslut, för att klara av perspektiv och reflektion.

Bilden är från vårt första strategimöte för 5 år sedan. Anna-Lena, Per och jag har “snurriga glasögon” på oss, som kan användas om man inte begriper det som diskuteras. De stora pennorna ska vi använda när vi signerar viktiga.

Jag lovar – alla möten blir lite roligare med dylika tillbehör 🙂

 

 

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.