Småföretagarbloggen
Fotboll

Mot alla odd

När Sverige spelade mot Mexiko idag satt jag på ett tåg mellan Malmö och Stockholm. När matchen började tystnade hela tågvagnen. Till och med konduktören hävdade att högtalarsystemet var trasigt (det fungerade utmärkt när matchen var över och då fick vi passagerare även en kort summering).

Alla datorer och telefoner var uppkopplade mot wifi, som förstås brakade sönder. En och annan lyckades dock följa matchen och vi andra hängde över axeln för att kunna se lite av vad som pågick.

Plötsligt hördes en pojke skrika ”JA!” Det var första målet. Det lyckades vi andra i kupén se 3 minuter senare, då våra bildskärmar hunnit ikapp.

Sverige borde inte haft en chans mot Mexiko. Än mindre gå vidare som gruppens 1:a. Det är en makalös bravad och det är bara att låta sig imponeras. Kanske är det bästa som hänt landslaget att Zlatan inte länger är med på plan. Utan en Zlatan måste laget hitta andra vägar till framgång. Laget måste lyfta sig och alla spelare måste prestera sitt yttersta.

Vissa grupper ramlar ihop som ett korthus när det börjar blåsa upp till storm. Andra grupperingar mobiliserar det bästa från alla individer och kan prestera på topp. Kanske är det just det som har hänt i landslaget.

När Sverige spelar 8-delsfinal befinner jag mig i Almedalen. Jag är övertygad om att hela Visby kommer vara tyst under matchen, precis som resten av vårt avlånga land.

HEJA SVERIGE

PS. tack Anton för bilden. Jag lånade den som du tog från matchen. Sånt får man bjuda på när man har lyxen att vara på plats 🙂

Artikel skriven av:

Maria Mattsson Mähl

Har varit vd i snart 20 år. Första VD-jobbet var i IT-branschen i slutet på 90-talet. De senaste 10 åren har jag jobbat med utbildning och matchning. För 5 år sedan startade vi AlphaCE som finns på drygt 50 orter i Sverige. Drömmen är att bli en internationell aktör.