För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Michael Espinoza Johansson – ny ordförande för Företagarna Strömstad

Publicerad 8 maj 2024
Nyligen fick Företagarna Strömstad en ny styrelseordförande. Vi bad honom berätta lite om sitt företagande, vad som engagerar honom och hur planerna ser ut framåt för föreningen.

Michael Espinoza Johansson har varit engagerad i Företagarna Strömstad under några år. När Pelle Olausson, som fram tills nyligen satt som ordförande, frågade Michael om han kunde tänka sig att ta över ordföranderollen, var han först lite tveksam.

– Jag har ju fullt upp med mitt företag men jag ville ändå inte missa möjligheten och det här känns roligt och givande. Företagarna Strömstad jobbar med flera spännande projekt som jag gärna vill fortsätta engagera mig i, säger Michael.

Bygger broar mellan kommunen och de lokala företagarna

Styrelsen kommer att lägga mycket krut på att bygga vidare på ett samarbete som de har med kommunen, berättar Michael.

– Strömstad har länge legat långt ner i Svenskt Näringslivs kommunranking och därför vill vi vara med och bidra till att näringslivsklimatet blir bättre. Vi skapar forum och event där politiker, tjänstemän och företagare får möjlighet att träffas.

Företagarnas populära och återkommande event Before Work är ett sådant forum, dit även politiker och tjänstemän bjuds in. Där kan man mötas, få svar på sina frågor och skapa en dialog på ett informellt sätt.

– Vi vill helt enkelt bygga broar mellan kommunen och företagarna. Nyligen hade vi ett bra och lyckat event då det kom väldigt många politiker och tjänstemän, så de anstränger sig verkligen från kommunens sida också.

Att Michael brinner för att förbättra dialogen och skapa en bättre relation mellan Strömstads företagare och kommunen märks tydligt.

–  I mitt arbete kommer jag i kontakt med väldigt mycket lokala företagare, som vittnar om att det är viktigt att det sker en förändring till det bättre, menar Michael.

Många olika kompetenser i styrelsen

Styrelsen lägger också mycket arbete på att ta fram och utse Årets Företagare och Årets Unga Företagare, berättar Michael. Utmärkelserna kommer att delas ut under våren.

–  Vi är en bra och dynamisk grupp av företagare som är med i styrelsen. Alla har olika kompetenser som de bidrar med i styrelsearbetet.

Ett bra nätverk

Att ha ett bra nätverk är viktigt för de flesta företagare, så även för Michael.

– När jag startade mitt företag var det viktigt för mig att utvidga mitt nätverk och då var Företagarna en given plattform. Nätverket har gett mig mycket kontakter och nya kunder, så jag ser verkligen nyttan med medlemskapet. Sedan får man ju också många bra rabatter via Företagarna.

Driver kommunikationsbyrå

Michael driver kommunikationsbyrån Happy Anchor och tillsammans med sin kompanjon jobbar han genom den med digital marknadsföring. Kunderna finns framför allt i Strömstad med omnejd.

– Vi hjälper små och medelstora företag att bli bättre på sin marknadsföring och kommunikation. De små företagen tycker inte alltid att de behöver just marknadsföring, de har oftast jobbat på ett sätt och varit nöjda med det. Vi har jobbat mycket med att sänka tröskeln för marknadsföring och visat på vikten av att synas digitalt. Fler och fler har fått upp ögonen för att det är bra. Vi hjälper företagen att identifiera sina målgrupper och ta fram en strategi för hur de ska uppnå sina mål. Alla behöver marknadsföring!

Sportintresserad filmnörd

Michael beskriver sig själv som ”en väldigt sportintresserad filmnörd”. Han spelar både fotboll och handboll och är även tränare åt mina barn.

– Det är otroligt viktigt att hålla igång när man som jag har ett stillasittande arbete. Sedan tidigare är jag även utbildad inom filmmanus och filmregi. Som liten drömde jag om att bli filmregissör. Den drömmen har förändrats och nu använder jag i stället min kreativitet i mitt jobb med Happy Anchor.

I stället för att göra filmer på 90 minuter skapar han mycket videoinnehåll åt sina kunder, filmer som ofta är runt 30 sekunder.

– Jag vann en gång SM-guld i kortfilm. Det var en studentfilm som jag gjorde sista året i skolan. Jag är ursprungligen från Sydamerika och jag lärde mina skådespelare att prata spanska. Filmen är på spanska och ska utspela sig i en spansk fängelsehåla. Det var väldigt roligt men det blev något annat sedan och jag trivs väldigt bra med det jag gör idag, avslutar Michael.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna